Nieuwsbrieven 2010

Hier kunt u alle nieuwsbrieven vinden, die in 2010 zijn verschenen.

December 2010: Publicatie van de rapportage van het gezamenlijk onderzoek van Stichting VraagWijzer Nederland en MOVISIE naar uitvoering van vraagverheldering bij Nederlandse loketten.

November 2010: Een gekantelde aanpak levert kosten én baten op. Deze publicatie brengt de financiële dimensie van De Kanteling in beeld. Te downloaden via de website van de VNG.

Oktober 2010: Over kostenbeheersing en de Wmo, publicatie 'Besparen met Antwoord©', terugblik op werkconferenties over Antwoord© en het Wmo-loket  en aandacht voor onze workshop 'vraaggestuurd vraagverhelderen'.

Augustus 2010: Aanpak voor de doorontwikkeling van het Wmo-loket en het klantgerichter maken van het Wmo-loket met Burgerlink.

Juli 2010: Stichting Vraagwijzer Nederland informeert nieuwe wethouders over de Wmo.
Advies om samenwerking tussen gemeenten en organisaties voor wonen, welzijn en zorg te intensiveren.

Juni 2010: In aanvulling op het VNG-congres 'Kantelen in de Wmo' organiseert Stichting VraagWijzer Nederland een werkconferentie 'Kansen voor Kostenbeheersing'. Daarnaast aandacht voor een notitie over de integrale aanpak van de Wmo, het Wmo-loket en De Kanteling.

Mei 2010: Stichting VraagWijzer Nederland heeft een interactieve introductiebijeenkomst voor gemeenten met betrekking tot De Kanteling ontwikkeld. Daarnaast bieden wij een uitgebreid aanbod workshops en trainingen.

April 2010: Meer informatie over de ontwikkelingen met betrekking tot het concept Antwoord©. En tevens over de eerste resultaten van het VNG-project De Kanteling.

Maart 2010: De uitslag van de Wmo-loket Top 100 in 2010 en informatie over de VraagWijzerDag 2010.

Januari 2010: Een checklist voor de doorontwikkeling van het Wmo-loket. Aankondiging van het Wmo-congres van de VNG over innovatie in de Wmo en van de VraagWijzerdag 2010.